#72 Börja använda Twitter

Twitter är ett socialt nätverk där man på 140 tecken har möjlighet att dela med sig av det man vill. Twitter är helt enkelt ett sätt att uttrycka sig på kort och snabbt.

Uppdateringarna visas på användarens profilsida samt skickas till andra användare som anmält intresse att motta dem. Avsändaren kan välja att endast visa sina uppdateringar för sina godkända kontakter men obegränsat utdelande är standardinställning.

Funktioner

På twitter kan man även använda vissa speciella märkningar av sina inlägg för att göra sitt material mer användbart.

  • #ToDo-Today resulterar i att ett inlägg kommer upp i ett gruppflöde med andra som har skrivit om samma ämne.
    Det är alltså # som beskriver funktionen att man vill skicka sitt inlägg till ett gruppflöde.
  • @ToDoTodaySweden resulterar i att man skickar ett inlägg till en speciell användare.
    Det är alltså @ som beskriver funktionen att skicka ett meddelande till en annan användare.

Den stora fördelen med Twitter är att det är du själv som bestämmer vad du vill läsa om. Tycker du att det är intressant att läsa vad dina vänner gör 24 timmar om dygnet, då läser du det. Tycker du att politik som handlar om miljön är det bästa som finns, då läser du det. Bara din fantasi sätter begränsningar på vad du kan använda Twitter till.

Om du inte hittar något du tycker om så får du helt enkelt se till att börja skriva om det.

Många använder även Twitter i sin mobil. Det finns även väldigt många bra program för att använda Twitter utan att surfa genom webbläsaren. För Mac finns till exempel Tweetie och för Windows finns Tweetdeck som båda är utmärkta verktyg för att använda detta kraftfulla informationsflöde.

Om du har några andra tips på hur man kan använda twitter, lämna en kommentar!

Du hittar oss på Twitter här

http://twitter.com/todotodaysweden

PS. Har du twitter, skriv ett inlägg till oss på  @ToDoTodaySweden så lägger vi till dig som vän.

Om du twittrar om ett av våra inlägg dyker det förhoppningsvis direkt upp här på vår sida under kommentarer. Prova genom att ”twittra” inläggets adress (URL).

Tid: Några minuter

Kostnad: Gratis

Känsla: Förhoppningsvis en helt ny värld som öppnar sig. Du kan dela med dig av dina tankar till flera 1000 nya människor..

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.