#68 Gör ett spel

Det finns otroligt många sällskapsspel, men visst saknar du något speciellt i dem? Någon litet detalj som bara måste finnas och som ingen annan kommit på? Gör då ditt eget spel!

Fila på spelidén. Vad ska det vara för slags spel? Ett strategispel, familjespel, partyspel eller något helt annat kanske. Skriv reglerna och skriv med hur många spelare som får spela, hur lång tid tar det att spela, vilka åldrar passar spelet till, hur vinner man, finns det spelvarianter, vad ingår i spelet o.s.v. Titta på ett riktigt spels spelregler och låt sig inspireras.

Gör spelplanen. Kanske på en träskiva, playwood eller på vanligt papper som du kan plasta in. Använda mycket färg så det ser roligt ut att spela. Gör spelpjäser och glöm inte tärningen om så behövs.

Gör du ett frågespel kanske du behöver lägga ned ganska mycket tid på att leta frågor och svar, men det kan det vara värt!

Nu är det dags att testa! Bjud in några och spela hela natten. Kanske är det något du behöver ändra på?

Detta kan vara en kul grej att ge bort. Varför inte göra ett spel om en annan person med riktiga bilder och påståenden?

Tid: Ett par timmar. Det är ju kul om det blir snyggt!

Kostnad: Det kanske kan passa att köpa glittriga pennor och roliga papper?

Känsla: Skapa något eget som ingen annan har!

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.