#67 Spela in en film

En film säger mer än en bild eftersom man kan få med mer rörelse, ord och musik. Du kan göra mycket med video och videoredigeringprogram!

Du behöver först en kamera. Det går bra med en filmkamera, digitalkamera eller en mobilkamera. Bestäm dig för vad du vill spela in. Kanske en musikvideo, en videohälsning, en dokumentär, ett reportage, eller bara en knäpp liten kortfilm.

Vilka ska vara med i filmen? Bara du? Några vänner, eller statister?

Vart ska det spelas in?

Vilken rekvisita behövs?

När du bestämt detta och skrivit manus är det bara att börja spela in. Lägg sedan in materialet på en dator och redigera! Du kan använda program som Windows Movie Maker, Pinnacle Studio eller Adobe Premiere.

När du känner dig nöjd och glad är det bara att luta sig tillbaka och titta på ditt verk! Kanske är det så bra att du kan visa upp den?

Tid: Det är redigeringen som tar längst tid, räkna med ganska många timmar om du vill göra en längre film. Vil du bara göra en kortilm går det på någon timme.

Kostnad: Har du kamera och redigeringsprogram behöver du nog inte köpa till något.

Känsla: Kreativitet

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.