#40 Var trevlig mot en okänd

Idag vaknade jag utav att jag fick ett sms med massor med gratulationsönskningar och förhoppningar om att jag hade det bra. Jag fick ett bra uppvaknande idag. Problemet var dock att smset hade landat hos helt fel person, och jag hade inte en aning om vem det var ifrån. Men jag bestämde mig iallafall för att svara lika trevligt tillbaka och tackade hjärtligt för gratulationerna, såklart skrev jag också att det hade kommit till fel mottagare. Det kändes hur bra som helst att prata med en helt okänd, trevlig människa, så det borde man göra oftare.

Det ringer säkert telefonförsäljare till dig varje dag, och som vanligt slänger du på luren fortare än kvickt. Testa att svara trevligt tillbaka! Eller när du står i affären och vill komma förbi med kundvagnen, säg ”ursäkta mig – tack så mycket, god jul” eller nått i den stilen. Strunt samma om du får samma vänliga svar tillbaka, för då har iallafall du försökt vara trevlig. Ibland kan man tänka ”Äsch, de som inte är trevliga mot mig, ska inte jag vara trevliga tillbaka till” men det skadar inte att prova. Och vem som helst kan faktiskt ha en dålig dag ibland, och då behöver man  piggas upp med en trevlig fras.

Tid: Några sekunder

Kostnad: Nada!

Känsla: Jättebra känsla får man utav att vara trevlig. Bara att testa.

Tummen upp!

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.