#23 Dokumentera något

När jag gick i tvåan gjorde man inget annat än att dokumentera saker. Undersöka något spännande och följ upp. Det mest spännande hände ju faktiskt i komposten, eller i krukan där man planterat lite lort för att sedan se vad ett djur hade ätit, eller i frysen för att se hur mycket vår hemmagjorda glass ändrade färg varje dag. Min mamma bad mig att fotografera en blomma åt henne varje dag i två veckor. Visst sade jag och började fota. När jag var klar med fotningen kom jag på, ”ah just det. Om inte jag hade kollat på den här blomman i två veckor hade jag aldrig ens lagt märke till att den fanns. Och jag hade verkligen inte sett att saker förändras från dag till dag.”

Att kolla på blommor är inte det roligaste man kan dokumentera, men varför inte testa något annat skoj! Kommer man inte på nått att granska varje dag kan man iallafall försöka lägga märkte till en ny grej som händer på vägen till skolan. Annars funkar det utmärkt att skriva om sig själv, där sker ju faktiskt de största förändringarna från dag till dag. Tro det eller ej. Bli som muminpappa och för dina memoarer.

När du har testat att dokumentera olika saker kanske du kommer på nått som du är dunder-intresserad av. Man man måste ju testa först.

Tid: 2 minuter varje dag.

Kostnad: Ingenting!

Känsla: WOW – kolla in vad det har ändrat sig idag. Att se en deg jäsa till en koloss på några minuter är ungefär den känslan man får, fast i miniformat.

Jäsa

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.