#194 Festivalsommar: Hultsfred

Detta är tionde delen i vår minigudie i festivalerna och sommarens tecken. Det kommer innehålla allt om festivalerna, hur du tar dig dit, vilka grymma artister du inte får missa på festivalerna, och vilka festivaler som kommer bli de bästa i sommar även en del tips för diverse saker inom festivalområdet.
Denna sommaren kryllar det av festivaler runt om i hela Sverige, och andra länder också. Men vi ska sikta in oss på de svenska festivalerna så mycket som möjligt.

Hultsfred

Om festivalen I år arrangerad Hultsfred för 25:e gången. – Pete Doherty ramlat ner från scenen två gånger under en och samma spelning. – Gossip och Franz Ferdinand skrivit en låt ihop. – Turbonegro återförenats. – Oasis gjort sin första spelning utanför Storbrittanien. – Nordmans ljudtekniker bett ett då okänt Kent att sänka volymen, när de spelade i ett öltält. Mycket har hänt och mer kommer att hända på årets festival!
Datum: 7-9 juli.
Vilka är det klara artisterna: Emipre Of The Sun, Fibes oh Fibes!, Kent, The Hives, The Ark, Bob Hund, 30 Seconds To Mars, Wolfmother, Hästpojken, Maskinen , Melissa Horn, Babian. Detta är bara en liten del av alla som kommer att spela under festivalen.
Priser: 3 dagars biljett: 1290 kr. 1 dagars biljett: 590 kr. Camping:150-200 kr.
Åldersgränser: Man måste vara 13 år för att få gå på festivalen (alla som är födda 1997 räknas som 13-åringar, oavsett vilken tid på året de är födda). Från och med det år du fyller 15 år får du gå in själv på festivalområdet. Alla personer som är födda någon gång under 1995 – oavsett om de fyller 15 år före eller efter festivalen – anses vara 15 år och kan alltså gå på Hultsfred X utan vuxet sällskap. Personer som är födda 1996 eller senare måste ha målsmans sällskap för att komma in. För att komma in på våra ölserveringar ska du vara minst 18 år och kunna visa leg.
Hur tar man sig dit: Det bästa sättet att ta sig till och från Hultsfred är med Festivalbussen, som kör från cirka 80 olika orter.
Dagar kvar till festivalen: 80 dagar kvar till festivalstarten.
För mer information: http://www.hultsfredsfestivalen.se
Detta inlägg är publicerat i Tips. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.