#193 Festivalsommar: Roskilde

Detta är nionde delen i vår minigudie i festivalerna och sommarens tecken. Det kommer innehålla allt om festivalerna, hur du tar dig dit, vilka grymma artister du inte får missa på festivalerna, och vilka festivaler som kommer bli de bästa i sommar även en del tips för diverse saker inom festivalområdet.
Denna sommaren kryllar det av festivaler runt om i hela Sverige, och andra länder också. Men vi ska sikta in oss på de svenska festivalerna så mycket som möjligt. Men bara för idag buder vi på Danmarks största festival!

Roskilde

Om festivalen Roskilde Festival är den största nordeuropeiska kultur och musikfestival och har existerat sedan 1971. Vi är en ideell organisation som består av cirka 25 heltidsanställda och tusentals frivilliga.Varje år ser till Roskilde Festival Charity Society, som är föreningen bakom Roskildefestivalen, att vinster från festivalen doneras direkt till humanitära och kulturella ändamål.
Datum: 1-4 juli.
Vilka är det klara artisterna: Muse, Gorillaz, Nephew, Night Fever, Pavement, Porcupine Tree, Robyn, The Romour Said Fire, The Temper Trap, Alice In Chains, Beach House, Casiokids, Dirty Projectors, Efterklang, Florens + The Machine, The Kissaway Trail, Motörhead. Detta är bara en liten del av alla som kommer att spela under festivalen.
Priser: Via ticnet.se; 2335 kr.

Dagar kvar till festivalen: 78 dagar kvar till startdagen.

För mer information: http://www.rosklide-festival.dk

Detta inlägg är publicerat i Tips. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.