#190 Festivalsommar: Arvikafestivalen

Detta är sjätte delen i vår minigudie i festivalerna och sommarens tecken. Det kommer innehålla allt om festivalerna, hur du tar dig dit, vilka grymma artister du inte får missa på festivalerna, och vilka festivaler som kommer bli de bästa i sommar även en del tips för diverse saker inom festivalområdet.

Denna sommaren kryllar det av festivaler runt om i hela Sverige, och andra länder också. Men vi ska sikta in oss på de svenska festivalerna så mycket som möjligt.

Och till Värmland ska man självklart också besöka festivalerna som erbjuds så som:

Arvikafestivalen


Om festivalen: 1992 var startåret för Arvikafestivalen och arrangeras ideellt av arrangemangsföreningen Galaxen. Den leds främst av unga och besöks årligen av cirka 25 000 personer. Arvikafestivalen har haft stora namn med på sina festivaldagar, och så fortsätter det med 18 år i branschen.

Datum: 15-17 juli. Campingen öppnar dock redan den 13 juli.

Vilka är det klara artisterna: Agent Side Grinder, Babyshambles, Chromeo, Donkeyboy, Familjen, Handen på Hjärtat, In Flames, Jinder, Kent, Lenka, Markus Krunegård, Maskinen, Name The Pet, Owl Vision, Regina Spektor, Robyn, Shout Out Louds, Teddybears, The Golden Fliter, Verkstaden, Volbeat, Wolf, [ingenting]. Detta är bara några av de klara artisterna på Arvikafestivalen och fler blir det!

Priser: En 3-dagsbiljett inklusive camping kostar i nuläget 995 SEK. (Priset kommer att höjas under våren för att till slut landa på 1250 SEK). Längre fram i vår kommer du även att kunna köpa endagsbiljetter till festivalen.

Åldersgräns: Det år du fyller 15 år får du gå ensam på festivalområdet. Är du under 15 får du vara på festivalen tillsammans med målsman. Om du är under 12 år får du gå in gratis på festivalen i målsmans sällskap.

Hur tar man sig dit: Arvika ligger mitt i de Värmländska skogarna, 6 mil nordväst om Karlstad. Att ta sig hit är superenkelt. Man kan åka både buss och tåg till exempel. Från Stockholm tar det omkring 4 timmar, från Göteborg ungefär 3 timmar och från Oslo ungefär 2 timmar. För tåg, kolla in: www.sj.se eller www.kollplatsen.com. För buss, kolla in: www.swebusexpress.se eller www.kollplatsen.com
Dagar kvar till festivalen: 95 dagar kvar till festivalstarten.

För mer information: http://www.arvikafestivalen.se

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.