#187 Festivalsommar: Way Out West

Detta är femte delen i vår minigudie i festivalerna och sommarens tecken. Det kommer innehålla allt om festivalerna, hur du tar dig dit, vilka grymma artister du inte får missa på festivalerna, och vilka festivaler som kommer bli de bästa i sommar även en del tips för diverse saker inom festivalområdet.

Denna sommaren kryllar det av festivaler runt om i hela Sverige, och andra länder också. Men vi ska sikta in oss på de svenska festivalerna så mycket som möjligt.

Och i detta inlägget är det andra Göteborgsfestivalen:

Way Out West


Om festivalen: Way Out West hoppades på tre år, i år blir det fjärde i rad. Både i Slottsskogen och runt om på olika klubbar kommer artister att spela.  De har för avsikt att fortsatt verka såväl på som utanför festivalen för en bättre värld. Enligt samma linje ska maten bli ännu bättre.
De jobbar mot alla åldrar och kön, genrer, tekniker och instrument för en så spännande line up som möjligt. Sen ska vi inte förneka vår uppväxt och skivsamling, men vi slåss med den – för att åter älska den, beskriver de så fint. Med inspiration från de största internationella festivalerna och scenerna är det till syvende och sist musiken vi förenas runt. Spring, släpp hästarna fria.

Datum: 12-14 augusti

Vilka är det klara artisterna: Beach House, Jónsi, Miike Snow, La Roux, LCD Soundsystem, M.I.A,  Marina and The Diamonds, Paul Weller, Pavement, Q-tip, The Radio Dept., Real Estate (klubb), Samling (klubb), Surfer Blood (klubb), The xx. Fler finns på deras hemsida och fler artister kommer att släppas.

Priser: Festivalpass: 1345kr + serviceavgift. Fredag och lördag, samt alla klubbar torsdag till lördag (i mån av plats). Ungdomspass (under 18år): 1045kr + serviceavgift. Gäller till festivalområdet fredag och lördag. Endast för dem som fyller 18 efter 14 augusti.

Åldersgräns: 13 år

Hur tar man sig dit: Slottsskogen ligger i Göteborg fem minuter från stadskärnan på spårvagnen. http://bit.ly/alNdPv
Dagar kvar till festivalen: 126 dagar till start.

För mer information: http://www.wayoutwest.se/

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.