#179 Festivalsommar: Pier Pressure

Detta är andra delen i vår minigudie i festivalerna och sommarens tecken. Det kommer innehålla allt om festivalerna, hur du tar dig dit, vilka grymma artister du inte får missa på festivalerna, och vilka festivaler som kommer bli de bästa i sommar även en del tips för diverse saker inom festivalområdet.

Denna sommaren kryllar det av festivaler runt om i hela Sverige, och andra länder också. Men vi ska sikta in oss på de svenska festivalerna så mycket som möjligt.

Nu beger vi oss till Göteborg, och festivalen:

Pier Pressure

Om festivalen: Sommaren 2007 uppstod Pier Pressure i Frihamnen i Göteborg. Då var det en helt ny festival inriktad på emo, pop och rock som blev en omedelbar succé. Med artister som My Chemical Romance, Billy Talent, Avril Lavigne och Mando Diao samlades hela 12 000 musikälskande besökare från hela Sverige.
Nu har festivalen fått vila i några år, men tack vara en entusiastisk och pådrivande publik återuppstår i sommar Pier Pressure. I år är det dags för andra upplagan och ungefär 15 band kommer att spela.

Datum: 20 juni

Vilka är det klara artisterna: HIM, Paramore, 30 Seconds To Mars, Takida, The Sounds, Dead By April, Neverstore, Her Bright Skies är hittills klara för Pier Pressure och mer artister kommer det att bli. Och om det är något band du verkligen vill se på Pier Pressure – önska artister. 21441 röster har lagts på 981 artister hittills och det är en blandad skara av artister.

Priser: 695 kr

Åldersgräns: 13 år

Insläpp: 12:00. Första bandet på scen 13:00

Hur tar man sig dit: Pier Pressure äger rum i Frihamnen mitt i Göteborg, med gångavstånd från både centralstationen och centrum. I folkmun kallas piren ofta för Bananpiren och Göteborgskalaset och Kalas har bl a använt piren för konserter.
Karta över Frihamnen: http://bit.ly/bPBXDE

FESTIVALBUSSEN
Åk med Festivalbussen.com till festivalen. Bussar går från ett tjugotal orter runtom i landet.
Bokning, priser och platstillgång finns på deras hemsida.
www.festivalbussen.com

SAMÅKNING
På samåkning.se kan du hitta andra som ska åka från samma ort som du och har plats över i bilen. Du kan också själv skapa en samåkning.
www.samakning.se

SPÅRVAGNAR
Från Brunnsparken går spårvagn 5 och 6 mot Länsmansgården, och spårvagn 10 mot Eketrägatan. Hållplatsen du ska av på heter Frihamnen.

Dagar kvar till festivalen: 81  dagar kvar.

För mer information: pierpressure.se

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.