#177 Festivalsommar: KAOS

Detta är första delen i vår minigudie i festivalerna och sommarens tecken. Det kommer innehålla allt om festivalerna, hur du tar dig dit, vilka grymma artister du inte får missa på festivalerna, och vilka festivaler som kommer bli de bästa i sommar även en del tips för diverse saker inom festivalområdet.

Denna sommaren kryllar det av festivaler runt om i hela Sverige, och andra länder också. Men vi ska sikta in oss på de svenska festivalerna så mycket som möjligt.

Vi börjar med en ny festival för i år, inte så långt ifrån Åmål. I Mellerud:

KAOS


Om festivalen: Förening Kulturkaos hade sin uppstart våren 2009, och de kommer att arrangera KAOS-festivalen. Efter en tid, då många negativa händelser fick spegla mediabilden av Mellerud och även smitta av sig på människors uppfattning om Mellerud, kände vi att det var dags att göra något positivt – och stort!

KAOS har som mål att vara en återkommande musikhändelse som skall beröra hela regionen och skapa glädje hos alla besökare. På KAOS skall besökarna få se några av Sveriges absolut bästa artister samt kunna vara med om spännande möten med andra människor. Detta vill vi uppnå genom att locka en bred publikgrupp från alla olika samhällsklasser, etniciteter och åldersgrupper som har en sak gemensamt: passionen för musik!

KAOS står för alla människors lika rätt och kommer därför ta starkt avstånd ifrån all typ av rasistiska och kränkande handlingar före, under och efter festivalen.

Nu väntar en intensiv tid med mycket arbete för att kunna förverkliga drömmen, KAOS -En musikfestival för alla!

Datum: 30-31 juli

Vilka är det klara artisterna: De är många stora artister som släppts för KAOS så som The Ark, Petter, Salem, The Sounds, Andreas Grega, Markus Krunegård, The Fast Forwards >>, [Ingenting], Adept, Carolina Wallin Pérez, Chords, Concept Store, Nejra, New Moscow, Sator, The Berndt. Och två stora namn till ska släppas inom kort!

Priser: 620 kr för 2 dagars biljett, 520 kr för ungdomsbiljett (under 18 år) och 120 kr för camping. Varje vecka höjs priset med10 kronor så slå till nu!

Hur tar man sig dit: Mellerud ligger nästan exakt mitt emellan Karlstad och Göteborg. Med tåg tar det drygt en timme till både Göteborg och Karlstad och med bil ungefär detsamma. Du når även Mellerud enkelt med Swebusexpress och Gobybus. Då festivalområdet är beläget centralt har du en kort promenad från järnvägsstationen till både camping och festivalentrén.

Dagar kvar till festivalen: 123 dagar kvar till festivalens startdag.

För mer information: www.kulturkaos.se

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.