#171 Sluta åk bil

nytt vs gammalt

Det här är andra inlägget av sju i en serie om hur du blir mer miljömedveten på ett enkelt sätt. Det kommer att förändra din vardag om du genomför alla.

Att sluta åka bil är nästan omöjligt. Det är ingen lögn. Vi är alla idag nästan beroende av detta transportmedel dagligen. Att sluta åka bil behöver inte innebära att du överger bilen för evigt. Det kan istället innebära att du börjar fundera över om du verkligen behöver ta bilen till jobbet, till skolan eller till träningen. Varför åker jag bil?

Ofta handlar det om tid, precis som vanligt. Man sparar lite tid att åka bil i jämförelse med hur lång tid det skulle ha tagit att gå till jobbet, skolan eller träningen. I vissa fall är det rent av omöjligt att ta sig från A till B utan att använda bilen eftersom det annars skulle ta orimligt mycket tid. Bilen kan även ha en praktiskt funktion när du handlar mat eftersom du då kan handla på ett för dig kanske mer effektivt sätt.

Det vi uppmanar dig till att göra är att sluta åka bil när sträckan är kortare än 2 km. Det kommer spara på miljön, du kommer slippa gå på gympass i spinning eftersom du får en god grund kondition automatiskt. Sluta åk bil, må bättre.

Tid: Några minuter
Kostnad: Ett par ordentliga skor
Känsla: Du mår bättre

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.