#165 Slå på fokuseringen

Satsa på din framtid, del 3. Det här är sista inlägget in en serie som handlar om hur du blir bättre på att ta vara på din tid i skolan. Enkelt, snabbt och nästan gratis

Ett bra sätt att bli mer effektiv i sitt pluggande är att slå på fokuseringen och börja fokusera på bara läxan/läxorna. Att stänga av omvärlden behöver inte innebära att du sätter dig i källaren och skriver läxorna på ett papper. Det går att ha igång favoritmusiken på youtube eller spotify, facebook eller liknande samtidigt, för kompisarna kanske kan hjälpa dig där.

Det gäller bara att ställa om hjärnan till att det är läxan som gäller. Att inte ägna tiden åt att chatta om vad som har hänt under helgen, utan istället ägna den åt att prata om vilket årtal det egentligen var Columbus seglade till amerika eller vad nu läxan handlar om. Mamma och Pappa behöver inte ha rätt om MSN, Facebook och Bilddagboken bara används till skit. Se till att använda det för att lära dig läxorna.

Det handlar om fokus, inställning och vilja. Vill du så kan du. Skolan handlar om din framtid. Börja göra dina drömmar möjliga redan idag. Du kan, det vet vi.

Tid: Mindre än 1 timme
Kostnad: Gratis
Känsla: Du når ett steg närmare din dröm. Du känner att du kan kombinera någonting roligt med något mindre roligt. Du börjar se livet ur en positiv synvinkel, vilket kommer att leda dig till många bra saker.

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.