#155 Bygg en lådbil

Ja, jag skämtar inte. Det är nu det är dags för det årliga byggandet av lådbilen. ”Nu mitt i vintern?” tänker ni… Ja med det är klart! Då är den färdig och snygg tills snön försvinner.

En lådbil kan vara utformad och designad på många olika sätt. En isärplockad cykel med plankor på är också en lådbil, och den behöver inte alls vara lika flådig som en riiiktig flådbil. Det är du som väljer din egen design!

Det du behöver är framförallt:

Hjul. Du kan skruva isär gamla cyklar, dock,- och barnvagnar, kärror, gräsklippare, bilar o.s.v.

Brädor. Såga själv, fråga på träslöjden vart man kan få tag på eller sno från en hög med bråte hos mormor på landet.

Verktyg. Du känner säkert någon i din omgivning som har en verktygslåda om inte du själv har det. Skruvmejslar, hammare, spik, tänger, muttrar, brickor, skiftnycklar och annat smått och gott kan behövas.

En ratt. En ratt kan helt enkelt vara en vanlig ratt från en bil, eller ett styre från en cykel. Det fungerar också med att sätta ett rep från båda framhjulen och dra till mitten mot dig. Du kan då vrida hjulen med snöret.

Någon slags motor. Det kanske kan vara svårt att fixa en riktig, smaskig, morrande motor… Men det fungerar ju faktiskt med lite enkel mankraft. En kompis kan putta på, du kan sparka igång själv, eller montera dit ett par pedaler från en cykel.

Fantasi. Ska lådbilen ha plats för två? Lite smått nedsänkt kanske, med en snajsig vinge! Glöm för att del inte wunderbaumen längst fram! En färgklick kan också göra susen på brädorna!

Redo för att åka ut på vägarna, eller varför inte ordna ett lådbilsrally? Fråga någon på kommunen om man kan spärra av huvudgatan i din stad och köra så det ryker under någon timme! KUL!

Tid: 1 dag – 1 vecka

Kostnad: Från 0 – 500 kr

Känsla: Kreativitet och full rulle på vägarna!

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.