#151 Starta en studiecirkel

Hur startar jag en egen studiecirkel?

En studiecirkel kan bedrivas på olika sätt. Det kan vara några kompisar som känner varandra och vill göra något tillsammans. Det kan också vara att man vill lära sig något och försöker få tag på en ledare och fler deltagare för att få starta en studiecirkel. Eller så vill man själv vara ledare för en studiecirkel och får tag i deltagare.

Vilka ämnen kan jag bedriva som studiecirkel?

De flesta ämnen kan bedrivas som studiecirkel. Kanske vill jag lära mig om historia, geografi språk, aktiekunskap? Kanske vill jag syssla med en hobby som t ex smide, textil eller annat hantverk? Kanske mat, musik eller en bokcirkel?

Hur många personer krävs för att bedriva en studiecirkel?

Tre personer måste vara närvarande i en studiecirkel.

Hur börjar jag?

Ta kontakt med studieförbundet så får du hjälp med det praktiska.

Kostar det något?

Om man inte har några kostnader så bör det heller inte vara förenat med några avgifter. Har man däremot kostnader för t ex lokaler eller ledare så delas detta upp på deltagarna. Kolla detta med studieförbundet. Man kan även få hjälp med inköp till studiecirkeln.

Måste man gå genom ett studieförbund?

Nej, det måste man inte, men det finns fördelar med det. Bl a har studieförbundet försäkringar som täcker alla deltagare i studiecirkeln om något skulle hända. Man kan även få kostnadsfri hjälp på olika sätt, t ex med att boka lokal, hjälp med kopiering, hjälp med marknadsföring m m.

0532-136 60
dalsland@sv.se
www.sv.se/dalsland

Tid: Några minuter
Kostnad: Gratis
Känsla: Ni organiserar er, kan få bidrag, försäkringar och hjälp.

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.