#149 Capture the flag

Idag gästbloggar Niklas Sandberg och Ronni Söderberg, som båda är 23 år gamla. Niklas bor i Halmstad och har som mål att arbeta som projektledare, gillar nya fakta och pilla i naveln. Ronni studerar och bor i Skåneland. Gillar att hålla igång och är dålig på gruppsporter. Tillsammans driver de Hstd Urban Playgound vilket ToDo-Today.se är väldigt glada över.


Capture the Flag i sig är väldigt simpelt, ta en flagga från A till B. Varje lag har en flagga som de ska försvara och samtidigt ta motståndarlagets flagga till sitt egna målområde. Man försvarar sin flagga genom att ”tagga” folk i sitt egna område. Tagga gör man genom att röra vid motståndaren, en lätt beröring är tillräckligt. Tagga får man bara göra i sitt egna område, ett undantag är personen som bär flaggan, denna får taggas överallt för att stoppas.

När man blir taggad så finns det två möjligheter;

  1. Gå tillbaks till sin bas och börja om sitt anfall
  2. Bli tillfångatagen utav den som taggar dig, detta görs genom att den som taggar sedan tar personen de taggat och leder tillbaks dem till taggarens målområde. Detta fungerar som ”fängelse”

En person som bär flaggan och blir taggad måste släppa flaggan på plats och sedan göra en av två nämnda saker som görs vid taggning. Flaggan kan därefter plockas upp utav antingen laget som äger flaggan eller motståndaren. De som äger flaggan ska då försöka få tillbaks flaggan till sitt flaggområde. Reglerna för flaggbärare gäller även då man bär sin egna flagga. En som blir tillfångatagen kan fritas genom att bli taggad utav sin egna lagkamrat. Om det är flera som blivit tillfångatagna så fritas alla genom att man taggar en av de som står i ”fängelset”.

Spelplanen delas upp i tre områden;

  • Lag 1
  • Lag 2
  • Ingenmansland

Lagens område kommer vara störst del utav spelplanen medan ingenmansland bara är ett litet område för att dela på områdena. Detta är för att förhindra att man byter område för att tagga motståndaren och sen byta tillbaks.

Målet med spelet kan variera, mest poäng på satt tid är den vanligaste formen. Men även först till en satt poäng funkar bra det med.

Men detta är inte skrivet i sten, experimentera, testa nya saker!
Använd vattengevär att tagga med, kasta snöbollar, lek!

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.