#138 Spela biljard

ToDo-Today tillsammans med PUF Åmål höll en Workshop på högstadieskolan Kristineberg. Där anordnade vi en idétävling där eleverna skulle hitta på saker man kunde göra i Åmål. ”Att spela biljard” kommer från Oscar.

Du känner kanske en kompis som har ett eget bord, eller så kanske din skola eller annan verksamhet i din stad kan erbjuda dig att gå och lira biljard! Dra ihop ett kompisgäng och ordna en biljardturnering!

Gör ett snyggt protokoll och för in allas namn och poäng. Det finns många varianter av biljard om ni vill spela lite grand på skoj. ToDo-Today ger dig ett tips på hur vi brukar spela!

Sortera en kortlek så varje boll i spelet får ett kort. Boll nummer 1 får exempelvis Ess, Boll 10 får 10, Boll 11 får knekt o.s.v. Blanda korten. Varje deltagare drar ett varsitt kort, och det nummer de får representerar deras boll i spelet. Avslöja inte till någon vilken boll som är din! Du ska sedan slå ut alla andras bollar utom din egen. Som vanligt spelar du via den vita bollen för att få ut andra ur leken! Gå i turordning när ni spelar, och när någon slår ut din boll är du ute! Vinner gör den som har den sista bollen kvar i spelet.

Kombinera biljardspelandet med lite gott käk, bra musik och ett grymt bra kompisgäng!

Tid: En kväll

Kostnad: Ingenting förutom snacks!

Känsla: Socialt och kul spel!

Foto: Klara Thorell, Åmål

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.