#130 Hitta en ny kompis

Kompisar

Att hitta en ny kompis är det bästa som finns, ju fler vänner man har omkring sig i livet, desto bättre blir det sägs det. Det lättaste sättet att ta en kontakt med en ny människa är att vara den som säger Hej.Ett litet hej när man möts i korridoren eller på stan i Åmål kan vara väldigt värdefullt. Ett hej öppnar dörren till många nya världar. Att säga hej behöver så klart inte vara det enda sättet att hitta en ny kompis på.

Man kan även ta steget att fråga sina kompisar om de vill göra något, t.ex. att umgås utanför skolan genom att t.ex. ta en fika och bara prata lite.

En ny kompis behöver inte heller innebära att du gör något tillsammans med personen resten av ditt liv. Det kan vara så enkelt som att hjälpa en äldre person att packa ner varorna i matbutiken, eller se till att de tar sig säkert över ett övergångställe. Då skapar du en ny kompis under ett ögonblick. Ibland handlar det om att vara ”en ny kompis”.

Tid: Några minuter varje dag
Kostnad: Gratis
Känsla: Du blir gladare, ditt liv blir bättre och du börjar le.

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.