#13 Renovera ditt rum

Börjar du bli trött på att ditt rum som har haft i kanske 10 år nu, med samma tråkiga neutrala väggar, handgjorda broderitavlor av farmor/mormor, en tråkig IKEA-bokhylla i björkfärg och ingen ordning på något i rummet?

Då kanske det är väl dags för ett renoveringsprojekt ?!

Börja helt enkelt med att bli så inspirerad som möjligt av olika hemredningsprogram, IKEA eller andras rum. Sno också lite idéer från alla din kompisars rum, IKEAs färdigstylande sovrum och överallt och sätt ihop det Du tyckte bäst om till ditt eget helt nyskapande rum i din fantasi. Skissa ner, skriv ner allting som Du vill komma ihåg som Du vill ha i ditt rum.

Ta sedan tag och börja rensa bort helt onödiga saker som Du inte använder längre som bara ligger och skräpar på skrivbordet, i lådorna och i garderoben. Se till att allting Du vill ha kvar läggs ner i lådor och ställ undan det så länge.

När detta är gjort. Kan du börja med att tapesera om, måla om väggarna i rummet. Varför inte göra en snygg fondvägg av en snygg tapet med tre målade väggar i någon enfärgad färg? Eller bara måla om allting i din favoritfärg på något snygg sätt? Det är upp till Dig på denna fronten att bestämma dig för exakt hur du vill ha dina väggar.

När väggarna är klara, varför inte byta ut det tråkiga golvet som ligger och bara är extremt fult? Byt ut det mot något snygg parkettgolv eller vad som faller Dig i smaken istället?!

Nu kan Du börja inreda det precis som du vill ha det. Vilka hyllor, vart dom ska hänga. Vad förslags tavlor som ska hänga på väggarna Vilka lampor som ska vara i taket, fönstret och ovan sängen. Skrivbordet. Sängen. Och i samma veva kan Du placera ut allt du sparade i lådor där du vill ha det. Upptäcker Du att saker du stoppat undan är något Du inte vill ha som Du trodde. Släng bort det eller ge bort det till någon som vill ha det eller är i behov av det.

Och.. KLART!

Nu har Du ett helt nytt rum att bo i!

Tid: från 1 vecka upp till någon månads tid.
Kostnad:
Beror på hur mycket du är villig att spendera
Känsla:
En WOW-känsla.

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.