#128 Plåta lite

Idag gästbloggar Kimmy Bolke, som är en mycket kreativ och duktig grafisk designer, hans hemsida ger massor av bra inspiration för fotosugna, du hittar hemsidan här. Kimmy läser samhällskunskap på Karlbergsfymnasiet i Åmål, där han tar studenten nästa år.

Damma av din kamera, låna en eller ladda morfars gamla Nikon med lite film, sedan är det bara att ta bilder hej vilt! För att göra fotograferingen lite roligare finns det kreativa sätt att variera det på. Nedan listar jag några exempel på saker du kan göra inom foto:

Bilddagbok

Ta ett foto om dagen och sammanställ sedan till ett album med bilder ur din vardag. Jättekul att titta i efter några år!

Kamerastafett

Ta en bild och ge sedan kameran till en kompis som tar en bild. Kompisen ger i sin tur kameran till en annan kompis som tar en bild o.s.v. Till slut har ni hel del spännande bilder! Det är roligast om man inte tittar på föregående personers bilder innan stafetten är slut. Om man inte vill skiljas från sin älskling kan man köpa en engångskamera för en billig peng!

Camera tossing

Ställ in din kamera på självutlösare (så att den tar bilden några sekunder efter du tryckt ner avtryckaren) och kasta sedan upp den i luften! Kan ge spännande och intressanta resultat, men pass på så att den inte faller i marken och går i tusen bitar!

Snap that song!

Välj ut några av dina favoritlåtar och försök ta en bild som symboliserar låttiteln. Hur skulle exempelvis en bild av ”Vy från ett luftslott”, ”Oops! … I did it again” eller ”Man in the mirror” se ut för dig?

Vägen till…

När du är ute och går kan du ta en bild med jämna mellanrum, exempelvis var 10:e meter. Bildserien kan sättas ihop till en ryckig film som påminner om de allra första filmerna. Passa på när du ändå är på väg till jobbet, skolan eller en kompis.

Tid: En bild tar du på ungefär 1/100 sekund
Kostnad: Har du en digitalkamera är det gratis!
Känsla: Kreativiteten flödar

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.