#115 Spela Hacky Sack

Att spela Hacky Sack är inte alls så svårt som det kanske ser ut i någon annans ögon. Bara att våga testa sig på det! Nu ska ToDo-Today lära dig detta spel!

Vad är då Hacky sack? Du kanske har sett de spelas i filmen Jiddra inte med Zohan? Där spelas det väldigt mycket! Det är i alla fall en urgammal sport från Nordamerika och Asien. Det sägs att indianstammarna i Amerika hade spel som liknade Hacky Sack.

Sporten påminner lite om fotboll freestyle men istället för en fotboll använder man istället sig för en liten sandpåse som boll. I Hacky Sack så kickar man sandpåsen med fötter, knän, axlar, huvud och nacke utan att påsen landar på marken. Genom olika rörelser, kickar och stalls, formar man olika trick. Man kan spela med sig själv och i en grupp även spela som en slags match mot två lag.

Vad är då kickar och stalls?
Kicks:
– Inside kick: Kick med insidan av foten.
– Outside kick: Kick med utsidan av foten.
– Toe kick: Kick med tårna.

Stalls:
Ett stall är när sandpåsen stannar på en del av kroppen. Det används för att få mer kontroll av påsen eller för att förbereda för ett trick.
– Toe stall: Sandpåsen är kickad och fångad på tårna.
– Inside stall: Sandpåsen fångas på insidan av foten.
– Outside stall: Sandpåsen fångas på utsidan av foten.
– Clipper stall: Sandpåsen fångas som inside stall fast foten ska vara bakom benet man står på.

Tid: Efter någon timme/dag så blir du proffs!
Kostnad: 100 kr
Känsla:
pröva något nytt!

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.