Snart börjar det att dra ihop sig till Fettisdagen, den 16 februari är det i år. Varför inte tjuvstarta som vi gjorde i våran familj redan idag?
Det kan vara så enkelt att göra egna semlor!
- Inhandla färdiga semelbullar eller gör helt egna bullar, köp även mandelmassa, vaniljkräm (som görs på mjölk) och grädde.
- Dela bullarna på toppen och gräv ett litet hål i underdelen
- Gör vaniljkrämen för så många semlor du vill göra.
- Blanda i mandelmassa i vaniljkrämen och de som du plockade ur bullarna innan.
- Vispa grädde
- Lägg först mandelmassan och sedan grädde
- På med locket
- För att snygga till de, ta lite florsocker uppe på.
- Och klart!
Helt recept för allting finns på här lite mer ingående.
Tid: 20 minuter – 2 h att göra (beror på om du väljer de enkla eller ingående sättet att göra de på)
Kostnad: 80 – 100 kr
Känsla: Mums!