#107 Skapa annorlunda konst

Vi kan måla med både händer, fötter, armar, ben och mun. Eller varför inte hela kroppen?! Ta på dig oömma kläder och rulla runt som en galning på en målarduk! Detta är exempel på annorlunda konst. Du kan också testa att:

– Färgkopiera: Använd tjocka kritor och måla fullt ett helt papper. Lägg den färgade sidan mot ett tomt vitt ark. Måla med en vass blyerts på baksidan av det färglagda pappret, så kommer ditt motiv att färga av sig på det tomma arket.

Tid: 15 minuter

Kostnad: Ca 30 för kritor och papper

– Kritfrottage: Lägg några olika föremål under ett papper. Du kan använda mynt, nycklar, kapsyler etc. Gnugga en krita mot föremålets yta. Det kommer bildas ett snyggt avtryck av föremålet på pappret. Du kan använda vilka grunkor som helst, som har en ytstryktur. Kreditkortet kanske?

Tid: 15 minuter

Kostnad: Ca 30 för kritor och papper

– Potatistryck: Dela en potatis på mitten och rita ut en symbol. Glöm inte att du måste måla spegelvänt! Skär sedan bort all potatis runt motivet. Doppa potatisen i lite tjock färg och tryck på papper, en T-shirt eller liknande.

Tid: Ca 30 minuter

Kostnad: Ca 30 för potatis och hobbyfärg

Detta inlägg är publicerat i Sweet Art, Tips och taggat , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.