#106 Skapa en Facebook grupp

Att starta en Facebook grupp är inte svårt. Det enda som krävs att du har en idé kring något som du tror samlar människor. Det är även gratis att skapa en grupp på Facebook. Tänk på att en bra grupp är riktad till en specifik målgrupp.

Det som krävs är att du kommer på ett Gruppnamn, kommer på en beskrivning och väljer vilken typ av grupp som det är. Sen är det bara att bjuda in dina vänner och se gruppen öka i rekordfart.

Ett väldigt bra exempel på en väl fungerande grupp är Dikt Club på Facebook. Den driver sig av sig självt och bidrar till att utveckla samhället. Dikt Club beskriver sig själva så här:

Eftersom varken hiphopare eller rockstjärnor i Sverige har som tradition att battla eller starta beefar med varandra så är det upp till poeterna att visa vart skåpet ska stå. Här battlar poeter mot poeter oavsett vinster i Poetry Slam, storlek på penna eller tidigare utgivningar.
Första regeln i Dikt Club är att vi inte pratar om Dikt Club. Och om det är första gången du är här. Så måste du battla.

Ett bra tips är att tänka efter lite extra på vad din grupp ska handla om och formulera det väl eftersom ett bra namn är väldigt viktigt för att förklara gruppens syfte snabbt. Tycker om du om något döp då gruppen till något i stil med ”vi som gillar…”.

Tid: Ungefär en minut
Kostnad: Gratis
Känsla: Du bidrar till samhällsdebatten

Har du några tips? Dela med dig av kommentarerna eller rent av lämna dina favoritgrupper.

Detta inlägg är publicerat i Tips och taggat , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.